Wednesday, March 26, 2008

Όλα γύρω του περνούν πιο γρήγορα απ’ όσο μπορεί να καταλάβει. Μάλλον δεν είναι τόσο δυνατός όσο πίστευε. Δεν εξηγείται αλλιώς... Δεν μπορεί να πιστέψει οτι πρέπει πλέον να ακολουθεί τη ζωή αντί να τον ακολουθεί αυτή. Δεν την ορίζει πια... Αλλά μόνο στον εαυτό του μπορεί να ρίξει το φταίξιμο.

Δεν γίνεται να ευθύνεται κάποιος άλλος.

Δεν γίνεται να υπάρχει κάποιος άλλος που να ορίζει τι θα κάνει και πότε θα το κάνει.

Ναι, είναι σίγουρος, αυτός φταίει...

Άφησε τη ζωή να τον προσπεράσει και τώρα είναι υποχρεωμένος να την κυνηγήσει. Πρώτη φορά... Πάντα βρισκόταν ένα βήμα μπροστά, έτσι ήθελε να πιστεύει τουλάχιστον. Είχε τον απόλυτο έλεγχο, αυτός αποφάσιζε τι θα κάνει αύριο, το μεθαύριο άλλωστε δεν τον απασχόλησε ποτέ... Τώρα είναι πλέον αναγκασμένος να κυνηγάει το παρελθόν, αυτά που άφησε, αυτά που θεώρησε ασήμαντα.

Ίσως όμως να μην είναι έτσι. Ίσως να μην είχε ποτέ τον έλεγχο. Ίσως να μην αποφάσιζε τι θα κάνει μεθαύριο γιατί απλά δεν μπορούσε, γιατί απλά δεν ήταν στο χέρι του. Ίσως απλά να μην του ταιριάζει να αποφασίζει το μεθαύριο... Ίσως να είναι αναγκασμένος να κυνηγάει τη ζωή, όπως οι περισσότεροι. Τι παραπάνω έχει αυτός από τους υπόλοιπους άλλωστε ?

Μπορεί βέβαια και να ήξερε ακριβώς τι τον περιμένει. Ναι, μάλλον αυτό είναι... Το ήξερε, αλλά δεν πίστευε ποτέ ότι θα είναι τόσο κουραστικό, τόσο επίπονο... Μάλλον ξεγελάστηκε, μάλλον υπερτίμησε τις δυνάμεις του. Δεν περίμενε ότι θα πιεστεί τόσο πολύ, ότι θα κουραστεί τόσο πολύ. Τώρα όμως δεν μπορεί να κάνει πίσω, δεν θέλει να κάνει πίσω, θα είναι σαν να δηλώνει ότι είναι αδύναμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό...

9 comments:

Anonymous said...

Γειάσου φίλε Drunk...κάποιες φορές όλοι μετανιώνουμε για όσα έχουμε αφήσει πίσω...για όσα δε καταφέραμε να κερδίσουμε...για όσα χάσαμε ίσως μέσα από τα χέρια μας.. μη νομίζεις φίλε όλοι έχουμε κάποτε ζήσει 'τις μικρές μας απώλειες'....που μπορεί να πονάνε πιό πολύ ή πιό λίγο δεν έχει σημασία για τον καθένα μας..για τον καθένα από μας είναι εντελώς διαφορετικό...και εξαρτάται από τη ψυχοσύνθεσή μας,τη πρωσοπικότητά μας...και πολλά άλλα το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις 'απώλειες'αυτές...άλωστε η ζωή αυτό είναι φίλε...μιά χάνεις,μιά κερδίζεις πάντα...όμως φίλε το πιό σημαντικό είναι να...μη χάσεις την ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ...να μην ξυπνήσεις ένα ωραίο πρωί και διαπιστώσεις ότι τόσο καιρό ήσουν μόνο ένας απλός θεατής της ζωής...ότι δεν την έζησες από τα μέσα...με τα καλά,τα κακά,τα...σκ....τά της...με όλα αυτά τέλοσπάντων..τις μα....κίες της,τα όμορφα,και όλα αυτά...ότι δεν ένιωσες τη πίκρα της και τη γλύκα της στο στόμα σου.....κι αυτό φίλε είναι το χειρότερο...πιστεψέ με..το χειρότερο που μπορείς να νιώσεις όμως....μας έλειψες..αλλά γύρισες με ένα πολύ ωραίο πόστ όμως...πολύ ωραίο...Αθανασία.

rip1708 said...

αχ ξαναγυρισες πισω χαιρομαι :)
μου ελειψες πολυ πολυ..
μην στεναχωριεσαι..ολα θα γινουνε..δεν εισαι απο τους ανθρωπους που απλα τους προσπερναει η ζωη..στην γωνια θα εισαι εκει και θα την περιμενεις..ολα απλα ειναι αν και δυσκολα..
μην υποτιμας τον εαυτο σου και τις δυναμεις σου
να γελας :)

Unknown said...

...η βροχή πάντα πηγαίνει τα πράγματα μπροστά.Οι στάλες της ψυχής μας σαν γίνονται χείμαρρος, καθαρίζουν, παρασέρνουν, ξεπλένουν...

...γεύσου την...

Φιλιά βρόχινα

Y. K. said...

μην αφηνεις αλλο πια τη ζωη σου να περνα χωρις εσενα επιβατη της..

φιλια πολλα.ομορφα που εισαι ξανα εδω μαζι μας

Vany said...

Μήπως να γράψεις κανένα βιβλίο;
Έχεις τον τρόπο σου... ταξιδεύεις και παίρνεις κι άλλους μαζί σου

ηω-λιθικός said...

πρωτη μου επίσκεψη... χαιρομαι που εισαι εδώ....λόγια αληθινα χωρις εντυπωσιασμούς....

καλη σου μέρα

Unknown said...

η ζωή πάντα ξέρει να ξεγελάει. κι αν κάνει παύσεις κάποιες φορές είναι για να μας δίνει την αυταπάτη του προβαδίσματος. έτσι, γιατί αυτή γουστάρει να κρατάει το σχοινί...

κι αν λάσσο το κάνουμε και στον λαιμό να της το φορέσουμε...μάλλον τη θηλιά τη δική μας ετοιμάζουμε...

φιλιά βρόχινα...

Aurangel said...

Ομολογώ ότι το ταξίδι των λέξεων κάνει κούνια στους κήπους της ψυχής μου όταν εκείνη αγγίζει τον παράδεισο.
Συγχαρητήρια!!!!
Angel kiss

mplack_aout said...

Με εκφραζει αυτο το κείμενο.

Αξίζει να υπερτιμάς τη νηφάλιοτητα που σε κάνει να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι τόσο αληθινά.
Έκλειπει αυτό γύρω μας.
Αρκεί για να σε πείσει οτι η κατάσταση δεν είναι απελπιστική και είσαι ακόμα ζωντανός.